Allò que no està originàriament imprès en un llibre, però que està en el llibre: dedicatòries (de l'autor o de qui regala), ex-libris, anotacions, segellats, curiosos punts de lectura, enquadernacions...

domingo, 18 de diciembre de 2011

De l'editor a Sa Il·lustríssima


 L'editor és J. Millat, el bisbe era Monsenyor Francesc Muñoz Izquierdo. L'exemplar és el Calendari de l'ermità arreglat al Santoral de Catalunya i Meridià de Barcelona per l'any bixest de 1924, amb relligadura editorial. A la tapa hi consta: "Primer any d'edició catalana".  Aquest calendari, a més dels "pronóstics del cèlebre astrólec i botánic Dr. Morphenson", i els llistats de festes majors i fires de pobles i ciutats, conté una pàgina amb un repertori de remeis contra el reuma i altres curiositats remeieres (per "aborrir el fumar": glopejar aigua destilada amb un 0,25 per mil de nitrat de plata). I , sobre tot, molta publicitat de compostos contra les plagues del camp, la feridura, la tos, etc.


A destacar l'anunci de una senyora que oferia de franc, per propòsit purament humanitari, un remei senzill per a guarir tot un seguit de malalties contra les que res havien pogut els "medicaments preconitzats". Na Carme Garcia no va deixar escrit quin era aquest remei, omissió que des de llavors han d'agrair-li sens dubte els farmacèutics.

Al Iltm. Sr. Bisbe
de Vich
L'Editor
Millat 

No hay comentarios:

Publicar un comentario